Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

5 minut + 1 godzina marynowania
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
117 kcal / 1 porcję (103 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    113.59 kcal
    5.68%
  • Białko
    19.69 g
    39.38%
  • Węglowod.
    0.84 g
    0.31%
  • Tłuszcze
    3.42 g
    4.89%
  • Błonnik
    0.07 g
    0.28%
  • GDA
    5.68 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wołowina, polędwica - 100g
  • Sok z cytryny - 1.5g (½ łyżeczki)
  • Tymianek suszony - 1g (½ łyżeczki)
  • Pieprz czarny - 0.3g (⅓ szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mięso opłucz i osusz.

KROK 2: Polędwicę natrzyj tymiankiem, sokiem z cytryny i pieprzem. Ostaw na godzinę do lodówki, dzięki czemu mięso nabierze aromatu.

KROK 3: Po tym czasie rozgrzej patelnię grillową, mięso ułóż i smaż około 3 minut z każdej strony. Polędwicę możesz podlać szklanką wody, aby się dusiła.

Smacznego!