Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(13)
14.03.2016
dodaj własny przepis
30 minut
4 osób
łatwy
Wartości odżywcze
377 kcal / 1 porcję (181 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    208.96 kcal
    10.45%
  • Białko
    5.53 g
    11.06%
  • Węglowod.
    24.39 g
    9.03%
  • Tłuszcze
    11.64 g
    16.63%
  • Błonnik
    3.57 g
    14.28%
  • GDA
    10.45 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jęczmienna, pęczak - 150g
  • Rukola - 40g (2 garście)
  • Papryka czerwona - 200g (sztuka)
  • Oliwki czarne marynowane - 40g (16 sztuk)
  • Pomidor suszony w oleju - 120g (6 plastrów)
  • Orzechy arachidowe - 60g
  • Oliwa z oliwek - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
  • Papryczka chili - 80g (4 sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ugotuj kaszę jęczmienną pęczak wg wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu.

KROK 2: Dokładnie umyj i odsącz rukolę. Przepłucz z zalewy ciecierzyce w puszki i również odsącz. Pokrój oliwki i suszone pomidory na mniejsze kawałki.

KROK 3: Paprykę umyj i pokrój na dość małe kawałki. Orzechy arachidowe podpraż na patelni do zrumienienia.

KROK 4: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Na koniec całą sałatkę polej oliwą z oliwek oraz przypraw solą, pieprzem, papryczką chili i garam masala.

Smacznego!