Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(12)
11.05.2016
dodaj własny przepis
25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
405 kcal / 1 porcję (152 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    266.30 kcal
    13.32%
  • Białko
    4.88 g
    9.76%
  • Węglowod.
    18.72 g
    6.93%
  • Tłuszcze
    20.16 g
    28.8%
  • Błonnik
    2.06 g
    8.24%
  • GDA
    13.32 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 54g (1 ⅔ łyżki stołowej)
  • Ciecierzyca z puszki - 85g (½ szklanki)
  • Oliwa z oliwek - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
  • Curry - 1.5g (½ łyżeczki)
  • Migdały - 40g (40 sztuk)
  • Granat - 30g (⅓ sztuki)
  • Oliwa z oliwek - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Tahini - 6g (½ łyżki stołowej)
  • Sok z cytryny - 12g (4 łyżeczki)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W jednej misce wymieszaj cieciorkę z puszki, miód, oliwę z oliwek, cynamon, curry i wszystko. Przełóż miksturę na rozgrzaną patelnię i duś przez 2-4 minuty. Z powrotem przełóż całość do miseczki.

KROK 2: W drugiej misce sporządź dressing. W tym celu wymieszaj: oliwę, pastę tahini, sok z cytryny, miód i sól. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Migdały posiekaj na trzy części.

KROK 3: Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z ciecierzycą i migdałami. Całość połącz z dressingiem. Na koniec całe danie posyp ziarenkami granata.

Smacznego!

Zobacz także
Pesto bazyliowe
(26)
Pesto bazyliowe
10 minut
4 osoby
więcej
Bałkańska pasta paprykowa
(8)
Bałkańska pasta paprykowa
50 minut + czas pieczenia
6 osób
więcej