Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(9)
11.09.2016
dodaj własny przepis
25 minut + czas marynowania
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
629 kcal / 1 porcję (299 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    210.24 kcal
    10.51%
  • Białko
    13.78 g
    27.56%
  • Węglowod.
    2.83 g
    1.05%
  • Tłuszcze
    15.87 g
    22.67%
  • Błonnik
    0.52 g
    2.08%
  • GDA
    10.51 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Łosoś świeży, filet - 400g
  • Oliwa z oliwek - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Sok z cytryny - 18g (6 łyżeczek)
  • Cytryna - 90g (9 plastrów)
  • Czosnek duży - 15g (3 ząbki)
  • Koperek siekany - 32g (4 łyżki stołowe)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1.5g (3 szczypty)
  • Pieprz cytynowy - 2g (4 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Rybę dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Następnie osusz ją i oprósz solą.

KROK 2: Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki marynaty: oliwę, sok z cytryny, czosnek, koperek oraz pieprz cytrynowy.

KROK 3: Natrzyj marynatą rybę i zapakowaną w szczelne opakowanie, umieść w lodówce na całą noc.

KROK 4: Gotową rybę przełóż na papier do pieczenia, obłóż plasterkami cytryny i piecz w 180 stopniach C przez 20 minut.

Smacznego!