Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

30 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
496 kcal / 1 porcję (315 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    157.27 kcal
    7.86%
  • Białko
    5.06 g
    10.12%
  • Węglowod.
    28.36 g
    10.5%
  • Tłuszcze
    3.65 g
    5.21%
  • Błonnik
    2.77 g
    11.08%
  • GDA
    7.86 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza gryczana niepalona, sucha - 240g (1 ¼ szklanki)
  • Cebula czerwona - 50g (½ sztuki)
  • Ogórek gruntowy - 140g (4 sztuki)
  • Pomidor koktajlowy - 160g (8 sztuk)
  • Kolendra swieża - 15g (pęczek)
  • Ciecierzyca z puszki - 170g (szklanka)
  • Cytryna - 80g (8 plastrów)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Morele suszone - 70g (7 sztuk)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Zostawić do ostudzenia.

KROK 2: Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę, kolendrę posiekać a morele i pomidorki przekroić wzdłuż.

KROK 3: Do naczynia przełożyć ugotowaną kaszę, dodać posiekane składniki i odsączoną cieciorkę.

KROK 4: Sałatkę dokładnie wymieszać i polać mieszanką oliwy, soku z cytryny i soli.

Smacznego!