Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(15)
25.01.2017
dodaj własny przepis
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
256 kcal / 1 porcję (406 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    63.09 kcal
    3.15%
  • Białko
    1.29 g
    2.58%
  • Węglowod.
    9.50 g
    3.52%
  • Tłuszcze
    2.82 g
    4.03%
  • Błonnik
    1.82 g
    7.28%
  • GDA
    3.15 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Banan - 120g
  • Ananas świeży - 150g
  • Szpinak świeży - 100g
  • Jarmuż - 50g (10 liści)
  • Siemię lniane - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Sok z limonki - 15g (5 łyżeczek)
  • Mleko kokosowe - 240g (szklanka)
  • Woda kokosowa - 110g (½ szklanki)
  • Wiórki kokosowe - 6g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Banana i ananasa obierz, a następnie pokrój. Szpinak i jarmuż umyj pod bieżącą wodą.

KROK 2: Do misy blendera wlej mleko kokosowe, wodę kokosową, sok z limonki, dodaj banana, ananasa, szpinak, jarmuż oraz siemię lniane i wszystko miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

KROK 3: Gotowe smoothie przelej do wysokich szklanek i posyp wiórkami kokosowymi.

Smacznego!