Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(47)
26.05.2017
dodaj własny przepis
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
375 kcal / 1 porcję (342 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    109.77 kcal
    5.49%
  • Białko
    6.07 g
    12.14%
  • Węglowod.
    6.33 g
    2.34%
  • Tłuszcze
    7.63 g
    10.9%
  • Błonnik
    1.95 g
    7.8%
  • GDA
    5.49 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Szparagi - 120g (⅓ garści)
  • Szpinak młody - 25g (garść)
  • Pomidor suszony w oleju - 60g (3 plastry)
  • Ser kozi pleśniowy - 10g (plaster)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Cebula - 20g (¼ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Szparagi umyj, ułam zdrewniałe końce, a następnie pokrój. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Szpinak dokładnie umyj i osusz.

KROK 2: Rozbij jajka, dopraw solą, pieprzem i roztrzep. Ser kozi pokrój w drobną kostkę, a suszone pomidory w paski.

KROK 3: Na patelnie wlej olej i rozgrzej go. Następnie dodaj cebulkę i smaż do momentu jej zeszklenia. Wsyp pokrojone szparagi, szpinak oraz suszone pomidory i smaż przez ok. 8 minut.

KROK 4: Na patelnie wylej jajka i dodaj ser kozi. Danie przykryj i smaż na małym ogniu do momentu aż wierzchnia część omleta się zetnie.

Smacznego!