Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
214 kcal / 1 porcję (371 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    57.76 kcal
    2.89%
  • Białko
    4.98 g
    9.96%
  • Węglowod.
    5.44 g
    2.01%
  • Tłuszcze
    1.61 g
    2.3%
  • Błonnik
    0.47 g
    1.88%
  • GDA
    2.89 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wywar warzywno-drobiowy - 300g (1 ½ szklanki)
  • Makaron bezjajeczny z semoliny nitki - 20g
  • Marchew - 45g
  • Natka pietruszki siekana - 6g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

KROK 2: W wywarze ugotuj marchew.

KROK 3: Makaron przełóż do talerza lub miseczki, dodaj ugotowaną i pokrojoną w plasterki marchew, całość zalej rosołem. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Zobacz także