(24)
dodaj własny przepis
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
86 kcal / 1 porcję (181 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność47.40 kcal2.37%
-
Białko0.72 g1.44%
-
Węglowod.13.13 g4.86%
-
Tłuszcze0.28 g0.4%
-
Błonnik2.82 g11.28%
-
GDA2.37 %
Składniki
- Marchew - 100g
- Jabłko - 75g
- Cukier - 6g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Marchew i jabłko umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o małych oczkach.
KROK 2: Starte jabłko i marchewkę połącz w misce, dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem oraz cukrem.
*Surówkę podawaj jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę.
Smacznego!
Zobacz także