Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
462 kcal / 1 porcję (300 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    154.12 kcal
    7.71%
  • Białko
    6.78 g
    13.56%
  • Węglowod.
    10.15 g
    3.76%
  • Tłuszcze
    10.39 g
    14.84%
  • Błonnik
    1.81 g
    7.24%
  • GDA
    7.71 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Sałata masłowa - 15g (3 liście)
  • Sałata lodowa - 80g (2 liście)
  • Rukola - 10g (½ garści)
  • Łosoś wędzony na zimno - 50g (2 płaty)
  • Dynia, pestki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Awokado - 70g
  • Musztarda - 30g (1 ½ łyżki stołowej)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Ocet balsamiczny - 3g (½ łyżki stołowej)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Przygotuj sos musztardowo-miodowy. Musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet balsamiczny, miód i oliwę połącz i energicznie wymieszaj. Idealnie nadaje się do tego słoiczek.

KROK 2: Sałaty umyj. Masłową i lodową porozrywaj i razem z rukolą ułóż na płaskim talerzu. Możesz również użyć gotowego miksu swoich ulubionych sałat.

KROK 3: Pestki dyni lekko przypraż na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu. Uważaj, aby się nie przypaliły.

KROK 4: Łososia pokrój na paseczki. Awokado obierz i pokrój w cienkie plasterki.

KROK 5: Wszystkie składniki ułóż według uznania na sałatach. Posyp pestkami dyni i polej sosem musztardowo-miodowym.

Smacznego!