Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(9)
13.06.2016
dodaj własny przepis
25 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
122 kcal / 1 porcję (61 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    201.25 kcal
    10.06%
  • Białko
    14.01 g
    28.02%
  • Węglowod.
    34.97 g
    12.95%
  • Tłuszcze
    1.12 g
    1.6%
  • Błonnik
    1.84 g
    7.36%
  • GDA
    10.06 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Ser twarogowy chudy - 100g (5 łyżek stołowych)
  • Daktyle, suszone - 20g
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu, odcedź.

KROK 2: Do jednej miseczki dodaj kaszę jaglaną, twaróg oraz miód. Zblenduj całość dokładnie na gładką masę.

KROK 3: Suszone owoce pokrój w małe kawałki i dodaj do masy. Nabieraj łyżeczką farsz i uformuj go w równiej wielkości kulki.

*Odstaw kulki do lodówki na minimum godzinę.

Smacznego!

Zobacz także