Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
267 kcal / 1 porcję (236 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    113.22 kcal
    5.66%
  • Białko
    1.35 g
    2.7%
  • Węglowod.
    9.17 g
    3.4%
  • Tłuszcze
    9.24 g
    13.2%
  • Błonnik
    2.72 g
    10.88%
  • GDA
    5.66 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Awokado - 140g
  • Jabłko - 90g
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Awokado umyj i osusz. Następnie przekrój nożem wzdłuż owocu i przekręć połówki w przeciwnych kierunkach. Usuń pestkę (w dojrzałym awokado pestkę można łatwo wyjąć - wystarczy podważyć ją łyżeczką i pestka bez problemu oddzieli się od miąższu).

KROK 2: Owoc obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Pokrojony miąższ umieść w pojemniku blendera.

KROK 3: Awokado skrop obficie sokiem z cytryny, dzięki temu zachowa swój zielony kolor. Jabłko umyj, obierz i pokrój w kostkę. Następnie dorzuć do pozostałych składników.

KROK 4: Całość zmiksuj dokładnie, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji koktajlu. Przelej do wysokiej szklanki.

Smacznego!