Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
404 kcal / 1 porcję (237 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    170.39 kcal
    8.52%
  • Białko
    3.35 g
    6.7%
  • Węglowod.
    22.13 g
    8.2%
  • Tłuszcze
    8.22 g
    11.74%
  • Błonnik
    2.07 g
    8.28%
  • GDA
    8.52 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Płatki jaglane - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Orzechy włoskie tarte - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
  • Śliwki - 150g
  • Jogurt typu greckiego - 20g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Płatki jaglane wymieszaj z miodem, masłem oraz tartymi orzechami.

KROK 2: Śliwki umyj pod bieżącą wodą, osusz, wyjmij pestki i pokrój. Tak przygotowanymi owocami wyłóż naczynie żaroodporne i rozsyp na nich kruszonkę.

KROK 3: Piecz w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut do zarumienienia.

KROK 4: Gotowe crumble ostudź i udekoruj kleksem jogurtu greckiego.

Smacznego!