20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
164 kcal / 1 porcję (125 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność131.38 kcal6.57%
-
Białko13.63 g27.26%
-
Węglowod.1.02 g0.38%
-
Tłuszcze8.29 g11.84%
-
Błonnik0.40 g1.6%
-
GDA6.57 %
Składniki
- Dorsz, świeży, filety bez skóry - 100g
- Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
- Natka pietruszki siekana - 12g (2 łyżeczki)
- Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Dorsza opłucz i osusz.
KROK 2: Rybę ułóż na foli aluminiowej, skrop sokiem z cytryny i polej olejem. Możesz oprószyć solą i pieprzem. Dodaj natkę, zawiń folię i piecz w piekarniku 15 minut, w temp. 200oC.
*Podawaj z ziemniakami lub ryżem i świeżymi warzywami.
Rada: świeży filet z dorsza możesz zastąpić mrożonym
Smacznego!
Zobacz także