Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
164 kcal / 1 porcję (125 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    131.38 kcal
    6.57%
  • Białko
    13.63 g
    27.26%
  • Węglowod.
    1.02 g
    0.38%
  • Tłuszcze
    8.29 g
    11.84%
  • Błonnik
    0.40 g
    1.6%
  • GDA
    6.57 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Dorsz, świeży, filety bez skóry - 100g
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
  • Natka pietruszki siekana - 12g (2 łyżeczki)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Dorsza opłucz i osusz.

KROK 2: Rybę ułóż na foli aluminiowej, skrop sokiem z cytryny i polej olejem. Możesz oprószyć solą i pieprzem. Dodaj natkę, zawiń folię i piecz w piekarniku 15 minut, w temp. 200oC.

*Podawaj z ziemniakami lub ryżem i świeżymi warzywami.

Rada: świeży filet z dorsza możesz zastąpić mrożonym

Smacznego!