Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
27 kcal / 1 porcję (100 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    27.00 kcal
    1.35%
  • Białko
    3.00 g
    6%
  • Węglowod.
    5.20 g
    1.93%
  • Tłuszcze
    0.40 g
    0.57%
  • Błonnik
    2.50 g
    10%
  • GDA
    1.35 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Brokuły - 100g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Brokuła dokładnie opłucz i podziel na różyczki (nie odcinaj ogonków, zawierają bardzo dużo cennego błonnika).

KROK 2: Różyczki wrzuć do gotującej się, osolonej wody i gotuj aż będą miękkie, ale nie rozpadające się (al dente). Pamiętaj, aby nie przykrywać garnka, gdyż brokuły stracą swój ładny kolor.

KROK 3: Po ugotowaniu odcedź i przełóż na talerz.

Serwuj jako przekąskę do dipu lub dodatek do obiadu.

Smacznego!

Zobacz także